November 14, 2013 0

Abigél hazatér: színházi premier a debreceni Főnix csarnokban

By in Hírek, Ku!t ajánló

Most először viszik színpadra Debrecenben Szabó Magda Abigéljét: a darab  szombaton több mint háromezer néző előtt debütál a Főnix Csarnokban. A közönség újra találkozhat az 1978-as tévésorozat Torma Piroskájával, Bánfalvy Ágnessel, továbbá olyan neves színészeket láthat a színpadon, mint Trokán Péter, Harmath Imre, Hujber Ferenc, Kiss Ramóna, Pindroch Csaba és Gregor Bernadett – közölte Horváth Csaba, a bemutatót szervező Bánfalvy Stúdió ügyvezetője csütörtökön az MTI-vel. A nagy érdeklődés miatt a tervezettnél több szektort kell megnyitni a Főnix csarnokban, hogy minden érdeklődőnek helyet tudjanak biztosítani – mondta az ügyvezető, aki szerint figyelemreméltó, hogy egy színházi előadás, ráadásul egy hazai mű számíthat ekkora érdeklődésre. A jobb láthatóság érdekében a darab díszleteit is átalakították erre az alkalomra – jegyezte meg Horváth Csaba.

abigél

A Matula intézet és Vitay Georgina jól ismert történetét Szikora János rendező a legendás tévésorozat Torma Piroskáját alakító Bánfalvy Ágnessel állította színpadra. Utóbbi most Horn Mici bőrébe bújva segíti a főszereplő boldogulását a leányiskola falai között.
“Amikor az ifjúsági regényt színpadi művé alakítottuk, a lehető legnagyobb hűségre törekedtünk. Egy csipetnyi frissesség mellett olyan szellemiségben mutatjuk be a Matula leánynevelő intézet növendékeinek és tanárainak második világháború alatt játszódó történetét, ahogyan azt Szabó Magda megálmodta és megírta. Külön megtiszteltetésnek vesszük, hogy ezt a darabot idén az oly sokak által szeretett író szülővárosában is előadhatjuk” – nyilatkozta korábban a debreceni bemutatóról Bánfalvy Ágnes. ( MTI )

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.