May 23, 2023 0

Varga Viktor: A motorom tükrözi, mit gondolok a világról

By in Hírek

Varga Viktor nemcsak énekesként és zeneszerzőként igyekszik mindig egyedit alkotni. A legutóbb a keze közül kikerülő motor például egy posztapokaliptikus stílusú vasszörny lett. A zenész szenvedélyéről az idén 120 éves Harley-Davidsonnak mesélt, akik egy hatalmas, négynapos fesztivállal ünneplik meg a kerek évfordulót a Puskás Aréna Parkban.

A városi vagy a terepmotorozás áll hozzád közelebb?

A városi, szinte már csak motorral közlekedem, mert így nem kerülök dugóba. Amúgy túl nagy távolságokat nem teszek meg itthon, mondjuk a szüleimhez, Békéscsabára még ellátogatok vele.

A közösségi oldaladra feltöltött fotók szerint viszont külföldön sokszor vállalkozol hosszabb motoros túrákra.

Perut például motorral jártuk be, Indiában pedig körbemotoroztam a Rádzsasztán területén lévő Thár-sivatagot. De Erdélyt is említhetném, ahol többször megfordultunk. Olyankor úgy érzem, hogy felülök a vasparipámra, és kilovagolok a világból.

Motorok átépítésével is foglalkozol, honnan merítesz hozzá inspirációt?

Azt jelenítem meg, amit gondolok a világról. A legutóbbi motorom Harley-Davidson, Suzuki és Triumph elemekből áll, és úgy néz ki, mint egy rothadó, rozsdásodó, szétszegecselt vasszörny. A Mad Max filmekben voltak ilyen stílusú gépek. Egyfajta üzenetnek szánom: ha így folytatjuk, a vesztünkbe rohanunk és eljön az apokalipszis.

Van ebben némi polgárpukkasztás is?

Senkit sem szeretnék már felidegesíteni. Csak az önkifejezés a célom. Sajnos sokszor félreértenek, és az akcióim, performanszaim dühöt váltanak ki, pedig nem ártok velük senkinek. Egyszerűen az alkotás vágya hajt, hogy egyedit, értéket hozzak létre, legyen szó zeneszerzésről, festésről, szobrászkodásról, vagy éppen egy motor átépítéséről. Valójában a folyamat szinte jobban érdekel, mint a végeredmény fogadtatása.

Könnyen megválsz egy motortól, miután elkészült?

Ellenkezőleg, nem vagyok az a lecserélgetős típus.

Június 22. és 25. között a Puskás Aréna Parkban ünnepli a Harley-Davidson a születésnapját, ahol kiállítja az elmúlt 120 év ikonikus motorjait és számos egyedi építésű járgányt is meg lehet csodálni. Eljössz ihletet meríteni?

Nagyon kíváncsi vagyok a fesztiválra, hiszen gyerekkorom óta csodálója vagyok az amerikai márkának, ezért stílszerűen motorral érkezem majd.

 

Az interjút Csanálosi Beáta készítette.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.