January 28, 2022 0

Már bárhonnan streamingelhető az utolsó Beatles-koncert

By in Hírek

Szinte napra pontosan 53 éve, hogy Paul McCartney, John Lennon, George Harrison és Ringo Starr utoljára léptek együtt színpadra a londoni Apple Corps. tetőteraszán. A legendás koncertet jókora tömeg figyelte az utcáról, és még a rendőrség is megpróbálta félbeszakítani. A fellépésről hang- és filmfelvétel is készült: utóbbit a Peter Jackson-rendezte Get Back című háromrészes dokumentumfilmben láthatjuk.

A hangfelvételeket viszont önállóan sosem lehetett meghallgatni – egészen mostanáig. A mai naptól ugyanis a Get Back – The Rooftop Performance című anyag elérhető minden streaming szolgáltató felületén. A dalokat Giles Martin (a The Beatles egykori producerének fia) és a Grammy-díjas Sam Okell (aki többek között a Yesterday, a Rocketman és a Bohemian Rhapsody című filmek zenéjén is dolgozott) keverte újra.

A tízdalos album, a Let It Be tavalyi újrakiadása, valamint a Get Back dokumentumfilm megjelenésének apropóján az ohiói Rock And Roll Hírességek Csarnoka egy különleges kiállítást is megnyit majd márciusban. Ígéretük szerint a látogatók a The Beatles próbáinak, felvételeinek kellős közepébe csöppenhetnek, emellett pedig a már oly sokszor említett tetőteraszos koncerten is „részt vehetnek”, egy hatalmas, projektorokkal és csúcsminőségű hangrendszerrel felszerelt teremnek köszönhetően.

A zenekar körüli felhajtás pedig néhány, széles körben ismert rajongót is megihletett: Norah Jones például hamarosan megjelentet két feldolgozást. Az I’ve Got A Feeling és a Let It Be című dalokat az Empire State Building tetején vették fel, ezzel is tisztelegve az eredeti fellépés előtt.

A világ leghíresebb újcirkusz-társulata, a Cirque Du Soleil pedig már lassan 15 éve töretlen sikerrel tartja műsorán a The Beatles LOVE címet viselő műsorát, amelynek aláfestő zenéjét a zenekar ikonikus dalai adják. Ők is egy tetőterasz-fellépéssel készültek, amely szombaton (január 29.) 15.00-tól elérhető a társulat YouTube-csatornáján.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.