February 27, 2017 0

Májusban érkezik az Erasure új albuma

By in Hírek

Ki hinné, hogy már 17. soralbumánál jár a Vince Clarke és Andy Bell nevével fémjelzett popduó, az Erasure. Igaz, ha belegondolunk, hogy bő 30 éve szállítják nekünk a slágereket, nem is olyan egetverően magas ez a kiadványszám.

erasure_cd

Három évtizedes karrierjük alatt magukénak mondhatnak számos kiemelkedő listahelyezést, zenei díjat és tömegeket megmozgató koncertet. 5 első helyezett dal az Egyesült Királyságban, 17 top 10 sláger, BRIT- és Ivor Novello-díj, több mint 60 ezer fős közönség 1990-ben a Milton Keynes Bowlban megrendezett koncertjükön… Hirtelenjében csak ennyit emelnénk ki az eddigi Erasure-életműből, ami korántsem teljes, hiszen idén május 19-én érkezik a folytatás, a World Be Gone.

A 10 vadonatúj dalt felvonultató új albumot nem csak megírta és feljátszotta, de maga producerelte is az Erasure. A mixelési feladatokat az a Matty Green látta el, aki olyan jónevű előadókkal dolgozott már együtt, mint Lady Gaga, Dua Lipa vagy éppen a Hurts.

A World Be Gone számos formátumban napvilágot lát majd: CD-n, limitált narancsszínű vinyl korongon, valamint kazettán (!) is.

Az előrendelés az együttes weboldalán már beindult, az április 7-ig beérkező CD vagy vinyl rendelések gazdái viszontláthatják saját nevüket a borítón. Ezen kívül 500 CD dedikáltan kerül majd postára, ehhez május 12-ig kell leadni az előrendelést.

Természetesen koncerteken is láthatjuk majd idén az Erasure-t, ezek közül az augusztus 23-i koncertet emelnénk ki, ahol Robbie Williams vendégeiként lép fel Clarke és Bell kettőse, a Groupama Arénában.

Szomszédaink közül a „sógoroknál” csíphetjük el őket még kétszer, szintén Robbie társaságában (augusztus 26. Bécs, Ernst Happel Stadion; augusztus 29. Klagenfurt, Wörthersee Stadion).

A szinti-popperek saját jogon is terveznek élő fellépéseket, ezek közül egyelőre hármat harangoztak be, május végére az Egyesült Királyságba. Reméljük, további európai helyszínek is követik ezeket! A turné minket, magyarokat érintő bővítéséről természetesen azonnal értesítjük majd az olvasókat.

erasure_kocsi
Ami pedig az új album tartalmi, hangulati részét illeti, sem Vince, sem pedig Andy nem tudott szó nélkül elmenni korunk aktuálpolitikai-társadalmi eseményei mellett: „A jelen politikai klímából számos ötletet lehet meríteni” – mondta Vince. „Úgy gondolom, a vélemény kifejeződik egyfajta felhangon keresztül, és az emberek lassan ébredezni kezdenek. Remélem, az albumnak pozitív fogadtatása lesz, és optimista felrázó-zeneként hallgatják majd” – tette hozzá Andy.

Optimista zenékre, bátorító gondolatokra sokunknak van szüksége napjainkban, így bizonyára számos megértő fülre talál majd az Erasure World Be Gone című új nagylemeze.

Búcsúzóul, az új album tracklistája:

Love You To The Sky
Be Careful What You Wish For!
World Be Gone
A Bitter Parting
Still It’s Not Over
Take Me Out Of Myself
Sweet Summer Loving
Oh What A World
Lousy Sum Of Nothing
Just A Little Love

Janurik János

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.