December 12, 2017 0

Alison Moyet Bécsben koncertezik

By in Hírek

Felismerik a képen látható énekesnőt? Nem? És ha azt mondom, ő Alison Moyet? A velem egykorú, 40-es korosztálynak biztosan beugrik valami… Igen-igen, ő az a kedves arcú, mély hangú, duci énekesnő, akivel Vince Clarke 1982-ben sikerre vitte a Yazoo-t, és aki 1984 óta 9 szóló-albumot jelentetett meg, 25 millió eladott példányszámmal, és 6 UK Top 10 slágerrel büszkélkedhet.

alison_moyet

A kedves arc, és a mély bluesos hang a mai napig megmaradt, a jelentős súlyfeleslegtől viszont az elmúlt években megszabadult a művésznő – 52-es ruha-méretről 40-esre váltott. Saját véleménye szerint túlságosan jól sikerült a drasztikus fogyókúra, és most szeretne egy kicsit visszahízni – lélekben ugyanis a mai napig „duci” maradt.

Az egyedi hangjától – melyet hallva Adele rögtön csak másodhegedűs lehet – szerencsére nem sikerült megválnia. Ez az ő igazi védjegye. Hogy mennyire a régi ez a hang, azt most 2017-es, Other című albumához kapcsolódó, aktuális turnéján is bebizonyítja.

A koncertkörút még 2017 szeptemberében startolt el az Egyesült Államokból, aztán Ausztráliába, majd Új-Zélandra látogatott el a művésznő. Ezt követően az Egyesült Királyság koncerttermei következtek, az év utolsó hónapját pedig Európában tölti Alison Moyet és kísérőzenekara. Hozzánk legközelebb Bécs 11. kerületében lehet látni és hallani őket, december 16-án este 8 órától, a Simm City Festsaal Simmeringben. A helyszín 2015 márciusában nyitotta meg ismét a kapuit a nagy-, vagy inkább kis-közönség előtt. A 460 ülő és 750 álló vendég befogadására alkalmas terem ideális helyszíne lesz egy intim hangulatú Alison Moyet koncertnek. Az énekesnő számára ugyanis soha nem a közönségszám, sokkal inkább az egymásra találás volt releváns.

alisonmoyet_2

„Számomra tökéletesen mindegy, hogy nagy vagy kis létszámú közönség előtt lépek fel. Én énekelek, zenélek. Ha turnéra indulok, többnyire megtöltöm a helyszíneket. Franciaországban valamiért soha nem szerepeltem jól, és a legutóbbi turnén talán 150 embernek játszottam Párizsban. Ez elég szegényes eredmény, de maga a buli fantasztikus hangulatban zajlott. Igazi volt, őszinte és teljesen egymásra találtunk a közönséggel. Én ezekért a pillanatokért élek” – nyilatkozta Alison az ausztrál koncertkörútja előtt.

A turné eddigi dalmenetét nézve – Alison Moyet bőven merít a slágerkosarából, egészen a „yazoos” időkig visszamenve – a hangulat és az egymásra-találás lehetősége Bécsben is adva van. A limitált férőhely miatt azonban ne sokáig halogassa a jegyvásárlást, aki eddig még nem tette volna meg!

Jegyvásárlás itt! Koncerthelyszín: Simmcity.

Janurik János

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.