April 29, 2015 0

Máris első a 10

By in Hírek

Megjelent az Irie Maffia tízéves jubileumi albuma, 10 címmel, és alig egy nap alatt máris az első helyen nyitott az iTuneson.

Irie Maffia


2015. április 30-án, csütörtökön élőben is bemutatja az Irie Maffia az új lemezanyagot a Budapest Parkban, és persze a régi jól ismert kedvencek sem maradnak ki a műsorból. Szűken vett stílusirányzata nincs az albumnak, a reggaetől a moombahtonon át rock, hiphop, minden akad a lemezen.
„A műfaja IRIE MAFFIA, ugyanis a négy énekes, a fúvósok, a rock gitárok és dob, valamint Gáspár produceri ízlése markánsan megjelennek minden számban” – mondja az albumról Élő Márton zenekarvezető.
Ez már csak azért is alakult így, hiszen a jubileumi lemez koncepciója az volt, hogy visszatekintsen a múltba is, és megmutassa, honnan indult és hova jutott az Irie Maffia a 10 év alatt. Horváth Gáspár billentyűs – producer szerint alapvetően a Nagyon Jó Lesz lemezzel rokon ez a kiadvány.
„Azok a zenék és stílusok, amelyek kb. két éve igazán haladónak voltak tekinthetőek, mára a popzenébe is beszivárogtak. Így pl. a moombahton és a trap műfaj ezen a lemezen is megtalálható, de ma ez már keveseknek okoz meglepetést.”
A lemezen 11 dal található, melyből a rajongók már négyet ismerhetnek is. Elsőként a Tisztelet című dal jelent meg még a tavalyi évben, melynek érdekessége, hogy a szövegét Kemon írta és a klipjét is ő forgatta szülőföldjén, Grenadán. Ez volt egyébként az első dal, melyben Kemon és Busa kapott fő szerepet, az új lemezen pedig a négy frontember egyenlően hallható.
„Fontos kiemelni, hogy minden MC kapott szóló dalt az új lemezen, egyedül Columbonak nincs ilyen száma, ő viszont több dal refrénjében van kiemelt helyen.” – mondja Gáspár.
Tavaly év végén jelent meg a Jump Up című dal, mely szintén megtalálható a lemezen, és amelyhez igen látványos klip készült Miki357 rendezésében. Az idei évben pedig két új Irie dalt hallhattunk már. A Johnny No Walker című, a gyökerekhez visszanyúló reggae dalt a soundcloud-on mutatta meg a zenekar a rajongóknak, az Easy As One, Two Three című felvételt nyárra viszont már az egész ország, és talán még határainkon kívül is sokan kívülről fogják fújni, a dal ugyanis a Sziget Fesztivál idei himnusza.
Sena nem is tud kiemelni kedvenc dalt a lemezről, szerinte az erőssége, hogy most mindenki bele adott szívet, lelket, erőt.
„Imádom mindet. Tényleg! Mindegyik más, mindegyik dal egyedi és erős!” –örül Sena.
A „10” címet viselő lemez dalai meghallgathatók itt: https://www.youtube.com/playlist?list=PLZS6uXQgUAXFk3CeqJ495NtgdkZtlIlHA
Természetesen az iTunes-on is megvásárolható a teljes album: https://itunes.apple.com/hu/album/id990184204

Irie Maffia  10. éves jubileumi lemezbemutató koncert
2015. április 30.  19 óra
Budapest Park
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/324826684369689/

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.