April 14, 2015 0

Szívvel, lélekkel – Varga János 60. születésnapi koncert

By in Hírek

Az East-együttes alapítótagja, a legendás gitáros, Varga János maratoni koncertre készül, amellyel zenészbarátaival és a közönséggel együtt ünnepli hatvanadik születésnapját.

varga_janos_560
Pályafutásának néhány állomását érintve átfogó képet kapunk egy gazdag zenei pályáról, annak különböző stílusú zenéiből. A progrock, a bluesrock, ugyanis ugyanúgy megtalálható Varga János zenei palettáján mint a latin, vagy a fuziós világzene. Az áprilisi koncerten a két, mostani korszakot megelőző zenekara, a Zig-Zag Company blues-rock és a Mediterrán Combo virtuóz, temperamentumos latin programja után lép színpadra a Varga János Project az eddig megjelent három albumuk legjobb dalainak válogatásával. A műsor fényét hivatott emelni a Projecthez csatlakozó Sturcz Quartet, akik az utóbbi években olyan világsztárokkal dolgoztak, mint a Jethro Tull, Ian Anderson, valamint folyamatosan turnéznak és készítenek felvételeket Al Di Meolával.

A koncert különlegessége lesz az is, hogy a Sturz Qartettel közösen, ezen a napon kerül bemutatásra a sorban negyedik Varga János Project album is. A 2015. április 24-i, a  Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló koncert igazi zenei csemege lesz mindenkinek, aki szereti a modern instrumentális zenét és szeretne átélni egy olyan élményt, amikor 14 kiváló muzsikus játszik “Szívvel, lélekkel”!

Szívvel, lélekkel
Varga János 60. születésnapi koncert
MOM Kulturális Központ
2015. április 24. 19h

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.