March 11, 2014 0

Cseh Tamás-est egy színházjeggyel filmen és koncerten

By in Hírek, Ku!t ajánló

2014. március 31-én 19 órakor a Belvárosi Színházban Mohácsi János 2012-ben végzett kaposvári színészosztálya különleges esttel emlékezik Cseh Tamásra. Az előadók között találjuk az osztály tagjait, többek között Boros Annát, Lovas Rozit, Lábodi Ádámot, Forman Bálintot és vendégként fellép Csákányi Eszter és Kulka János. A Kaposvári Egyetem 2012-ben végzett színművész szakos hallgatói egyik vizsgájukon Cseh Tamás-dalokat adtak elő. A fiatal színészek nem csak elénekelték, hanem 12 hangszerre újrahangszerelve, önmagukat kísérve adták elő, az amúgy egy szál gitárra írt dalokat.

micsoda

A Mohácsi János vezette osztály nagysikerű előadása nem csak Magyarországot járta be, hanem eljutott az Amerikai Egyesült Államokba is. Filmünk erről az útról szól.  A 13 fiatal elindult, hogy átélhessék életük egyik legnagyobb kalandját. Ezen az estén a dalok nem csak a vásznon kelnek életre, hanem a filmbemutatót követően a helyszínen, a színpadon is.  A koncerten – régi kaposvári diákokként – Csákányi Eszter és Kulka János is eléneklik legkedvesebb Cseh Tamás dalukat.

“Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy osztály, hát ez az osztály nem volt se rosszabb, mint a többi, csak épp a legjobb. És volt egy helyre énektanárjuk, maga az egyfejű Rozs Tamás, a csellócsászár, aki fejébe vette az osztál rozsdalepte osztályfőnökével, hogy vizsgázzon, ha már énekből, hát Cseh Tamásból, helyből távol. Mert volt egyszer énekes, Cseh Tamás, akinél jobban, szívfacsaróbban a semmit eldalolni senki nem tudta, a szövegekben persze ott ólálkodott hol nem volt Bereményi Géza, hát így ők, ketten.. Volt vizsga, lett belőle koncert, egy szál gitár helyett 12 hangszerre, ország-világra. Siker pénz, nők, férfiak, ingyen gumimatrac, csillogás, elszállás, puffanás, minden ami szokott, amikor egy dolog jó. S mit ad Isten, hogyhogynem, meghívták őket a Nagy Ámerikába. Repülőjegy, helyfoglalás, koncertek, künn a nagy vízen túl. De a baj nem jár egyedül. Elkísérte őket a forgatócsoport, hogy megörökítse a Turnét az örökkévalóságnak” – mondta Mohácsi János.

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.