October 11, 2013 0

A nyomda ördöge: más könyv fejezete került az új Bridget Jones-kötetbe

By in Hírek

Megtréfálta a nyomda ördöge az új Bridget Jones-kötet nyomdászait: a regény első példányaiba belekeveredett Sir David Jason memoárjának egy része. Helen Fielding Bridget Jones: Mad About the Boy című könyvét ugyanis egy időben nyomták az elismert brit színész, David Jason My Life című munkájával, mivel mindkét mű megjelenését a brit könyvkiadás “szupercsütörtökjére” időzítették, amikor a karácsony előtti könyvszezonra szánt több mint 1500 mű került egyszerre a boltokba.

Bridget-Jones-mv01 “A nyomdászok egy igazi Bridget-pillanatot éltek át” – jegyezte meg a Vintage kiadó szóvivője hozzátéve, hogy visszahívta a hibás köteteket, hogy a helyes verzióra cserélje őket.

A hibát a nyomtatás elején készült példányoknál fedezték fel. A szingli hősről szóló regény közepén 40 oldalnyi található David Jason visszaemlékezéseiből. “Az olvasók véletlenszerű betekintést nyerhetnek Jason életrajzába” – idézte a szóvivőt a BBC online hírszolgáltató.
Fielding népszerű hőse, Bridget Jones az új kötetben öt éve megözvegyült Twitter-megszállottként tér vissza. A Bridget Jones-regények sok rajongója nem vette jó néven a brit írónőtől, hogy eltemette Mark Darcyt, a hebehurgya szingli egykori szerelmét, aki az 1999-ben megjelent legutóbbi Bridget-könyvben még épp csak eljegyezte Bridget-et.
Helen Fielding új regényét magyarul várhatóan 2014 februárjában vehetik kézbe az olvasók.
http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-24479822  ( MTI )

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.