October 10, 2013 0

Több mint 1500 új könyv kerül csütörtökön a boltokba Nagy-Britanniában

By in Hírek, Ku!t ajánló

Több mint 1500 új könyvet dobnak piacra csütörtökön Nagy-Britanniában a szigetország könyviparának piros betűs napjaként ünnepelt “szupercsütörtök” második felvonásában, amely során a sporté, a szórakoztatásé és a konyhaművészeté a főszerep. Mindössze két héttel azután, hogy William Boyd Solo (Egyedül) című James Bond-regényével az élen 1657 könyv jelent meg Nagy-Britanniában, most újabb 1569 kötet árasztja el a szigetország könyvesboltjainak és élelmiszer-áruházainak polcait.

Az ilyenkor már-már kötelezőnek számító sztárönéletrajzok között sorakozik a brit komikus és forgatókönyvíró, Jennifer Saunders, az angol színész, David Jason és a brit televíziós személyiség, Sharon Osbourne memoárja is, míg a sportrajongók a Queens Park Rangers labdarúgócsapat vezetőedzőjének, Harry Redknappnek az önéletrajzával gazdagodhatnak.

Egyetlen “szupercsütörtök” sem lenne teljes szakácskönyvek nélkül: ezúttal többek közt Lorraine Pascal és Rachel Khoo tanácsainak gyűjteményeiből válogathatnak a konyhaművészet szerelmesei – olvasható a The Independent című brit lap internetes oldalán.
Most tér vissza a könyvesboltok polcaira – immár kétgyerekes özvegyként – Bridget Jones figurája is Helen Fielding új könyvében, a Mad About the Boy című kötetben, amely az előrejelzések szerint a karácsonyi ajándéklisták egyik megkerülhetetlen tétele lesz.
(http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news/super-thursday-sport-entertainment-and-cookery-to-dominate-on-the-book-industrys-biggest-day-of-the-year-8869465.html) ( MTI )

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.