October 4, 2013 0

A Vitéz lélek díszelőadása Szatmárnémetiben

By in Hírek, Ku!t ajánló

Szatmárnémetiben vendégszerepel szombaton a budapesti Nemzeti Színház társulata: a közönség díszelőadásként láthatja a teátrum Vitéz lélek című előadását. A Nemzeti Színház küldetésének tartja, hogy előadásai eljussanak a vidéki és a határon túli közönséghez is – olvasható a teátrum MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A színház első vendégjátékát tartja szombaton az erdélyi városban. Október 4. és 6. között ünneplik Szatmárnémetiben az állandó magyar társulat megalapításának 60 éves évfordulóját.
Az Északi Színház magyar társulata 1993-ban vette fel az alapító igazgató és legendás rendező, Harag György nevét. A Harag György Társulat díszelőadásként hívta meg a jubileumra az új vezetéssel működő budapesti Nemzeti Színház első bemutatóját, a Tamási Áron művéből született Vitéz lélek című előadást.
A közleményben emlékeztetnek arra, hogy Szatmárnémetiben eddig mindössze egyetlen alkalommal, éppen 20 évvel ezelőtt, a 40 éves jubileumon vendégszerepelt a budapesti Nemzeti Színház, Sütő András drámájával, az Advent a Hargitán előadásával.
A Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színház szeptember 27-én tartotta nyitóelőadását: az igazgató rendezésében mutatták be Tamási Áron darabját. A Vitéz lélek című előadásban Trill Zsolt, Horváth Lajos Ottó, Mécs Károly, Martinovics Dorina, Reviczky Gábor, Nagy Anna, Tóth László, Tenki Réka, Tóth Auguszta, Varga József és Újvári Zoltán játszik. A zeneszerző Könczei Árpád, a díszletet Olekszandr Bilozub, a jelmezt Balla Ildikó tervezte. ( MTI )

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.