December 22, 2020 0

Új klippel jelentkezett a Nest of Plagues

By in Hírek

December 21-én jelent meg a budapesti székhelyű deathcore/metalcore Nest of Plagues legújabb klipes dala, a Megalomania, ami a banda 2021-re tervezett második nagylemezének egyik legsúlyosabb tétele.

„A Megalomania egy olyan állapotot mutat be, amikor egy személy istenségnek képzeli saját magát és ezzel próbálja manipulálni a körülötte lévőket. A klipben ezt különböző módokon igyekszünk megjeleníteni; ilyen például a konzervatív vallási neveltetést kapott lány, aki a megalomán személy hatására felrúgja az addigi hitrendszerét és vakon kezdi követni őt.” – meséli a csapat.

A Nest of Plagues 2014-ben alakult Budapesten. A zenekar a kezdeti elképzelések alapján a súlyosabb deathcore stílust keveri metalcore és groove metal elemekkel, melyet különböző technikájú hörgéssel és rekedt, dallamos énekkel egészítenek ki. Az idő előrehaladtával zenéjükben egyre több teret kaptak a modern keyboard és sampler hangzások. A szövegek olyan emberi érzésekből merítenek, melyek uralják az ember minden cselekedetét és gondolatát.

A zenekar tagjai:

Ivanics Dániel (ének, basszusgitár)
Breier Máté (gitár)
Kövecses Evelin (gitár)
Fűr Balázs (dob)

Diszkográfia:

(2020) Choke [Single]
(2019) Memento For Her Deeds [Single]
(2018) End Of The Comedy [LP]
(2017) The Faceless Ones [Single]
(2016) Nest of Plagues [EP]

Social linkek:

https://www.facebook.com/nestofplagues/
https://www.instagram.com/nestofplagues/
https://www.youtube.com/c/NestOfPlagues

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.