September 25, 2020 0

​Megjelent Diana Krall legújabb albuma, a This Dream Of You

By in Hírek

A többszörös Grammy-díjas énekesnő 15. stúdióalbumának producere is volt: a dalokon Al Schmittel (Quincy Jones, Henry Mancini, Natalie Cole, Toto) közösen dolgozott, hogy megtalálják azt a hangzást, ami a lehető legtökéletesebben kiemeli Krall előadásmódjának védjegyeit: a meghittséget és közvetlenséget. Előfutárként még augusztusban megjelent a How Deep Is The Ocean, mely Irving Berlin klasszikusának feldolgozása, valamint az I Wished On The Moon, amit eredetileg Billie Holiday adott elő.

A lemez alapját Krall és régi barátja, Tommy LiPuma (Barbara Streisand, Miles Davis, Paul McCartney) közös sessionjei adták, melyeket még 2016-17-ben vettek fel. LiPuma 2017-ben, a közös munka vége után nem sokkal, 80 évesen hunyt el.

A lemezen többek között olyan legendás jazz-zenészek működnek közre, mint Karriem Riggins (dobok), Marc Ribot (gitár), vagy John Clayton (nagybőgő).

A This Dream Of You Diana Krall elmondása szerint olyan, mint egy film, amit szívesen újranézünk valakivel, mert tudjuk, hogy az utolsó jelenetig leköti majd őket is. „Mintha a But Beautiful lenne a nyitójelenet, a Singing In The Rain pedig a stáblista” – foglalta össze az énekesnő.

Diana Krall az egyetlen jazzénekes, akinek kilenc albuma is a Billboard Jazz Album toplista élén debütált. Ötszörös Grammy- és kilencszeres Juno-díjas, többszörös platinalemezes előadó.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.