May 30, 2018 0

​AWS, Apey & the Pea a Budapest Parkban – beszámoló

By in Hírek

2018. május 25. Budapest. Szakadó eső. Már-már kilátástalannak láttam a helyzetet, de hál égnek kegyes volt az időjárás és nem mosta el az esti Kies – AWS – Apey & the Pea bulit a Budapest Parkban.

apey-18
Sajnos Kiesékről lecsúsztam, de az AWS kezdésére már sikerült hideg maláta szörppel a kezemben megérkeznem. Meglepően sokan voltak a Parkban, amiről nem tudom, hogy a srácok hirtelen jött hírnevének köszönhető-e az Eurovíziós szereplésük miatt, vagy csak szimplán ekkora rajongótáborra tettek szert az évek során. A kezdeti hangzás béli problémákat leküzdve egész pörgős bulit hoztak össze, számomra némi nosztalgia faktorral. Olyan volt nekem, mint egy modern köntösbe öntött Junkies.

aws-17

Bevallom őszintén, ez volt életem első AWS koncertje, de le a kalappal a zenekar előtt, mind a színpadi jelenlétük, kishazánk képviselése az Eurovízión és nem utolsó sorban a zenéjük miatt, amely megannyi különböző stílusú embert ragasztott a porond elé. Természetesen elhangzott a Dal győztes száma is, a Viszlát nyár, de talán még nagyobb „show’’ volt, mikor az énekes, Örs, felhívta a kedvesét a színpadra, és a nagy tömeg előtt megkérte a kezét, melyre természetesen egy igen volt a válasz.

aws-71

Némi átszerelés és újratöltés után színpadra lépett az est, ha lehet így fogalmazni, fő fellépője, az Apey & the Pea, az idei Nagy-Szín-Pad tehetségkutató győztes formációja. A kevesebb mint tíz éves trió egy vágóhídi szórakozóhely klubszobájából mai napra Fonogram díjas formációvá nőtte ki magát, rendszeres fellépői a nyári fesztiváloknak és többször végigturnézták az országot, nem éppen rádióbarát zenéjükkel.

apey-51

A srácok hozták a formájukat. Tökéletes hangzás, látvány és színpadi produkció az első perctől kezdve. A zene és (Apey arca) „gonosz”, mint mindig, amit a háttérvetítés még inkább fokozott. Már-már kezdtem hiányolni a délelőtti esőt, ami még inkább megkoronázta volna ezt a hangulatot.
A program gerincét a tavaly megjelent harmadik nagylemezük, a HEX képezte, de nem maradtak ki az előző két album klasszikusai se, így lényegében régi és új fülek egyaránt kielégültek. Sőt, olyanok is jót buliztak, akik most hallották először a zenekart.

apey-76

Végeredményben egy jó kis estét zártunk, kiváló zenekarokkal, jó hangulattal, jó muzsikákkal.

Cikk: Harsányi Péter
Fotók: Máté Évi

aws-69

aws-68

aws-66

aws-64

aws-63

aws-62

aws-61

aws-59

aws-52

aws-46

aws-50

aws-43

aws-42

aws-37

aws-36

aws-34

aws-33

aws-29

aws-28

aws-25

aws-23

aws-21

aws-19

aws-15

aws-10

aws-6

aws-5

aws

apey-3

apey-4

apey-5

apey-8

apey-9

apey-10

apey-12

apey-22

apey-28

apey-33

apey-42

apey-44

apey-50

apey-53

apey-54

apey-67

apey-75

apey-71

apey-78

apey-79

apey-83

apey-87

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.