Archive for augusztus, 2018

augusztus 16, 2018 0

​Porviharral és kimért majmokkal zárt a Sziget

By in Hírek

Kevés dolog émelyítőbb, mint a szigetes emberszag 35 fokban egy elvileg légkondicionált, de mégis inkább szaunára emlékeztető buszon – ezzel a képpel indult a 13. Sziget Fesztiválom az Árpád-hídnál. A klíma azonban hamar megváltozott, hiszen hatalmas vihar csapott le a Hajógyári-szigetre. Ennek ellenére nem lehetett panasz sem az Artic Monkeys, sem a War on Drugs koncertjére.

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor
(tovább…)

augusztus 6, 2018 0

Mandela előtt tiszteleg a Sziget

By in Hírek

„Közösen képesek vagyunk elérni, hogy az alapvető emberi jogok mindenhol sértetlenek maradhassanak, hogy szűnjön meg az előítéletesség és a kirekesztés” áll – egyebek mellett – a Sziget Love Revolution kiáltványában. Ennek jegyében – több helyszínen – hazájukban ismert dél-afrikai zenészek fellépésével emlékeznek meg Nelson Mandeláról, születésének 100. évfordulója alkalmából.

sziget2016_560mateevi
(tovább…)

augusztus 2, 2018 0

​Egy pohárral a gyerekek zenei oktatásáért

By in Hírek

Már a Balaton Soundon elindult, s most a Szigeten is folytatódik az a pohárgyűjtő akció, mely a hátrányos helyzetű közösségekben dolgozó ingyenes zeneoktatási program, a Superar támogatását tűzte ki célul.

sziget18_560
(tovább…)

augusztus 1, 2018 0

Nagyfaterok talpig bőrben – ilyen volt a Judas Priest az Arénában

By in Hírek

Előadóként megöregedni sokféleképpen lehet: lehet úgy, mint a 80-as évek kiégett eurodisco kabalái, akik anno arénákat töltöttek meg, ma pedig nosztalgiaturnékon bohóckodnak David Hasselhoff porondmesteri vezetésével. És lehet úgy, mint a Judas Priest.

judaspriest-9
(tovább…)