Archive for május, 2018

május 17, 2018 0

New Order életmű speciális színpadi köntösbe bújtatva

By in Hírek

Talán az elsők között fedeztem fel magamnak a ’80-as évek legvégén ezt a zenekart, amikor az euro/italo disco hallgatásába már kicsit belefásult füleimet új zenék befogadására kezdtem el hegyezni. Az akkoriban beinduló nyugati égi csatornák zenei műsoraiban gyakori vendég volt a New Order, és a True Faith című örökbecsűjük egyből betalált nálam.

neworder_koncert1

(tovább…)

május 17, 2018 0

Lenny Kravitz Budapesten: megvan az előzenekar

By in Hírek

Az este az angol MF Robots fellépésével kezdődik majd, akiknek a zenéje soul, R&B, funk és popzene keverékéből áll, és amely a 3 millió albumot eladó The Brand New Heavies alapítója, dalszerzője és zenei rendezője, Jan Kincaid, valamint Dawn Joseph-t énekesnőből áll. Debütáló albumuk The Music for Robots címmel május 4-én jelent meg, olyan vendégművészek közreműködésével, mint Anderson.Paak, Gregory Porter vagy Joss Stone.

mfrobots_560
(tovább…)

május 17, 2018 0

Jethro Tull: 50 éves jubileumi koncert 2019-ben

By in Hírek

Idén volt éppen 50 éve, hogy 1968. február 2-án, a londoni Marquee Clubban először lépett színpadra a Jethro Tull. Az eltelt évtizedek alatt több mint 60 millió albumot eladó együttes mára a korszak legsikeresebb előadói közé emelkedett, és az alapító frontembernek, Ian Andersonnak hála még mindig aktív, Magyarországon is rendszeresen fellépnek.

jethrotull_560
(tovább…)

május 17, 2018 0

Féláron a Rockmaratonra

By in Hírek

A fesztivál megtartva jó szokását, idén is igyekszik kedvezni azoknak, akik vonattal közelítenék meg az eseményt. A MÁV-START vonatain minden fesztiválozó 50 százalék kedvezménnyel utazhat, amennyiben féláron megvásárolja menettérti jegyét, majd azt az esemény jegypénztárában lepecsételteti, amit érdemes már érkezéskor letudni.

rockmaraton18_560
(tovább…)

május 15, 2018 0

Six Feet Under: közeleg a budapesti koncert

By in Hírek

Torment című új lemezével látogat Budapestre a Six Feet Under. Chris Barnes death metal zenekara egész komoly kísérettel érkezik, hiszen négy csapat is színpadra lép előttük a Dürer Kertben: május 30-án játszik az Infernal Tenebra, a Critical Mess, a Morose Vitality és a Dead Eyes Always Dreaming is.

Six_Feet_Under_Chris_Barnes_preview_560
(tovább…)

május 11, 2018 0

A Budapest Parkban debütált az új Irie Maffia-klip

By in Hírek

A 2005-ben alakult csapat az elmúlt tizenhárom évben az ország egyik kedvenc koncertzenekarává vált. Mindegy, hogy a legnagyobb hazai fesztiválokról vagy a legmenőbb klubokról beszélünk, az Irie Maffia konstans 110 százalékon teljesít. Hihetetlen energia, kohéziós erő és persze profizmus jellemzi őket, ami mellett ott van az egésznek egy roppant közvetlen, emberi oldala is. Pontosan ezt mutatja most meg legújabb, Hajnali kör című dalában is a zenekar.

Irie Maffia
(tovább…)

május 8, 2018 0

Felfrissülve térnek vissza a dinók hazánkba

By in Hírek

A dinoszauruszok még egyszer nemzetközi földekre barangolnak, miután a világszerte elismert produkció, a Séta a dinoszauruszokkal – az igazi élmény című előadás idén visszatér az arénákba. A világ 250 országában, összesen több mint 9 millió ember látta az előadást, amely júliusban az Egyesült Királyságban kezdi meg utolsó turnéját, hogy keresztülszelve Európát Magyarországra is megérkezzen. A 20 millió dolláros produkció felfrissítve, a legújabb technológiát is felhasználva maradt a világ legnagyobb és legjobb dinoszaurusz showja.

dinok_560

(tovább…)

május 8, 2018 0

Zenekarral tér vissza hazánkba Bonobo

By in Hírek

Az angol származású, de Los Angeles-i bázisú zenész-producer-DJ, Simon Green – ismertebb nevén Bonobo – az évek során az elektronikus zene egyik legismertebb alakjává nőtte ki magát. Hazánkban is megtöltötte már a Millenárist, de zenekarával nyáron az összes fontos nemzetközi fesztiválon megfordult, bérelt helye van a Sonaron, jövőre pedig duplakoncertet ad London egyik legmenőbb helyszínén, az Alexandra Palace-ben. Május 23-án pedig végre nálunk is bemutatja 2017-es sikerlemezét, a Migrationt, a Budapest Park színpadán.

bonobo_560
(tovább…)

május 7, 2018 0

Apey & The Pea a Budapest Parkban

By in Hírek

A Fonogram-díjas Apey & The Pea tavaly jelentkezett új albummal – a Hex a közönség mellett a szakmát is levette a lábáról, és szerepelt szinte az összes fontos magazin év végi albumlistáján. Az utolsó két budapesti koncertjét teltház előtt játszó AWS pedig az Eurovízióra való készülés mellett, az év végén megjelenő új albumán dolgozik – május 25-én tehát a modern metál két hazai kulcsfigurája csap össze, a terepet pedig a Kies melegíti be előttük.

apey_560
(tovább…)

május 7, 2018 0

​Király Viktor lép fel James Blunt előtt

By in Hírek

Már csak egyet kell aludniuk James Blunt magyar rajongóinak, hogy ismét Budapesten köszönthessék kedvencüket, ráadásul mára már az is kiderült, hogy nem más nyitja meg az estét az Arénában, mint Király Viktor, akinek karrierje kilenc éve folyamatosan felfelé ível, a napokban pedig Király utca címmel egy új dallal is jelentkezett. Mindig is híres volt arról, hogy szereti meglepni a közönséget, és minél több műfajban kipróbálni magát, éppen ezért James Blunt előtt most egy különleges, akusztikus előadással lép színpadra.

james blunt hl
(tovább…)