Archive for december, 2017

december 25, 2017 0

​Az Overkill és az Orden Ogan is fellép a 2018-as Rockmaratonon

By in Hírek

Mások mellett az Overkill, a Carpathian Forest és az Orden Ogan is fellép a 2018-as Rockmaratonon, amelyet július 9. és 14. között rendeznek meg Dunaújvárosban. Az újabb bejelentéssel már tizenkettőre bővült a regisztrált külföldi zenekarok száma. Az amerikai Overkill a Motörhead azonos című lemezéről kölcsönözte a nevét. A banda a punk és a heavy metal korai ötvözésével a thrash metal egyik úttörője volt. Csaknem negyvenéves pályafutásuk alatt tizennyolc stúdióalbumot adtak ki; legfrissebb lemezük, az idén februárban megjelent The Grinding Wheel dalai mellett a régi klasszikusokat is elviszik majd a Rockmaratonra.

overkill_560
(tovább…)

december 12, 2017 0

Alison Moyet Bécsben koncertezik

By in Hírek

Felismerik a képen látható énekesnőt? Nem? És ha azt mondom, ő Alison Moyet? A velem egykorú, 40-es korosztálynak biztosan beugrik valami… Igen-igen, ő az a kedves arcú, mély hangú, duci énekesnő, akivel Vince Clarke 1982-ben sikerre vitte a Yazoo-t, és aki 1984 óta 9 szóló-albumot jelentetett meg, 25 millió eladott példányszámmal, és 6 UK Top 10 slágerrel büszkélkedhet.

alison_moyet
(tovább…)

december 11, 2017 0

Billy Idol is jön

By in Hírek

A nagy bejelentések sora nem ért véget, úgyhogy érdemes lehet már most elkezdeni spórolni a jövő nyári koncertdömpingre, július 2-án ugyanis egy újabb legenda, Billy Idol is hazánkba látogat.

(tovább…)

december 11, 2017 0

Újra Magyarországon koncertezik Lenny Kravitz

By in Hírek

Egyre erősebbnek ígérkezik a jövő nyár hazai koncert-felhozatala: Lenny Kravitz bejelentette következő, 2018 nyarán megrendezésre kerülő európai turnéját, amelynek keretében a Budapest Arénában is fellép június 3-án. A turné mellett Lenny Kravitz új lemezének megjelenését is bejelentette, amely 2018 tavaszán várható.

lenny-kravitz-portrait_560

(tovább…)

december 11, 2017 0

​Stone Sour a Barba Negra Trackben

By in Hírek

 

Ötödik évadját nyitja meg áprilisban a Barba Negra Track. Az évforduló alkalmából több meglepetéssel készülnek a szervezők, az első ilyen az amerikai Stone Sour első magyarországi koncertje.

(tovább…)

december 11, 2017 0

Budapesten a Queens Of The Stone Age

By in Hírek

Alighogy körbejárt a hír Josh Homme gálánsnak épp nem nevezhető viselkedéséről – konkrétan fejberúgott egy épp a munkáját végző fotóst a színpadról -, itt legfrissebb bejelentés: június 21-én a Budapest Parkban láthatjuk újra Magyarországon a Queens Of The Stone Age-t.

qotsa_volt_560

(tovább…)

december 10, 2017 0

Techno-nagypapák a bécsi Stadthalle színpadán – Yello koncerten jártunk

By in Hírek

Őszintén megvallva, kis szorongással indultam neki párommal december 6-án a bécsi Yello koncertnek. Közel egy évet vártam a legendás svájci duó fellépésére – a jegyünk már januárban biztosítva volt –, hiszen az elektronikus zene egyik alapvetéséről van szó, akik 40 éves pályafutásuk során most először indultak turnéra. Azt hiszem, erre szokták azt mondani, hogy „kihagyhatatlan”.

yello_2017_1
(tovább…)

december 6, 2017 0

Új FEZEN-neveket hozott a Mikulás

By in Hírek

Újabb nevek a 2018-as FEZEN-ről, ezúttal a szerdai nyitónap fellépői közül ismerhetünk meg hármat. Legendás felállásban érkezik a Helloween, itt lesz az elbűvölő Simone Simons-vezette Epica, és a Dream Theater, Megadeath, Testament tagokból verbuvált all-star metalalakulat, a Metal Allegiance is. A három mostani névvel tovább erősödik a FEZEN metalfelhozatala, de a szervezők ígérete szerint hamarosan más műfajok rajongóinak is hoznak jó híreket.

epica_560

(tovább…)

december 5, 2017 0

Budapesten a Body Count

By in Hírek

A Body Countot bár a hazai zenerajongók és kritikusok számára nem kell bemutatni, azonban kevesen büszkélkedhetnek azzal, hogy élőben is látták a brutális formációt. Mostanáig, a zenekar ugyanis a New Beat szervezésében 21 évvel legutóbbi budapesti koncertje után most elfoglalhatja méltó helyét a Budapest Park színpadán, június 17-én.

bodycount_park_560

(tovább…)

december 4, 2017 0

Triplázik aktuális turnéján a Depeche Mode Magyarországon

By in Hírek

Ilyet még nem jegyeztek be a Depeche Mode magyarországi fellépéseinek krónikájába! Arra ugyanis ez idáig még egyszer sem volt példa, hogy az elektro-rockban utazó kultcsapat koncert-kalendáriumába egy turné alatt háromszor is bekerüljön kis hazánk neve! Ezek közül az egyik ráadásul egy fesztivál-fellépés lesz, aminek alkalmával a kozmopolita britek egy kis „echte” vidéki levegőt is szippanthatnak Magyarországon. Ők ugyanis a 2018. június 26-a és 30-a között megrendezésre kerülő soproni VOLT Fesztivál egyik kiemelt sztár-fellépői.

depechemode_volt2018

(tovább…)