September 23, 2013 0

A Mamelosn a Független Thália Projekt idei első bemutatója

By in Hírek, Ku!t ajánló

Mamelosn címmel tartják a Független Thália Projekt idei első bemutatóját szombaton a Thália Színház Új Stúdiójában. A Gólem Színház produkciójában női sorsok villannak fel. A berlini Marianna Salzmann műve finom humorral fűszerezett 21. századi európai családi és társadalmi dráma. A darabot Borgula András rendezésében láthatja a közönség – olvasható a Füge Produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.

A dráma színre vitelével a szembenézés a múlttal és a jelennel elkerülhetetlen. A darab olyan kérdésekkel foglalkozik, mint “mit kezdjünk a II. világháború hithű kommunistáival, akik a romokból építettek fel egy országot és most ők is kisemmizettek? Lehet-e élni úgy, hogy nem hiszünk semmilyen eszmében? Ezt nevezzük a 21. század hétköznapjainak?”

A Mamelosn nemcsak témájában, hanem szereposztásában is különleges: Huzella Júlia mellett, aki szinte mindegyik Gólem Színházas előadásban játszik, Kerekes Viktória, az Örkény Színház művésze mutatkozik be Gólem-produkcióban, és öt év szombathelyi játék után ismét Budapesten szerepel Kiss Mari.
Marianna Salzmann darabjai az osztrák és német színpadokon népszerűek, az írónő 2012-ben megkapta a fiatal drámaíróknak járó Kleist-díjat. A darabot Varsányi Mari fordította, a látványtervező Galántai Zita, a produkció zeneszerzője Gazda Bence. Az előadást a Thália Színház Új Stúdiójában szeptember 29-én, október 7-én és 26-án is láthatja a közönség. ( MTI )

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.