február 14, 2019 0

​Erdélyben koncertezik a Dreamgrave és a The Tumor Called Marla

By in Hírek

Magyarország két prog metal erőműve intenzív összecsapásra készül: játékos, sötét, dögös szimfoprog és elektronikus, elvont djentes atmoszféra feszül majd egymásnak március közepén Temesváron, Székelyudvarhelyen, valamint Déván.
A Dreamgrave zenéje a hagyományos progresszív, valamint szimfonikus és neoklasszikus metal eklektikus házasságából született entitás, melyet erős énekszekció koronáz meg, női szoprán, tiszta férfi ének és hörgés együttes alkalmazásával. A zenéjük számos egymástól távoli világot bejár kezdve a sötét Opeth-i extremitással, a Paradise Lost-os gótikán át a Haken-i játékosságig.

2014-ben jött ki a világszinten is komoly szakmai elismerést szerzett ‘Presentiment’ című nagylemezével, mely két hétig vezette a Bandcamp bestseller listáit, valamint számos magazin év albumai közé választotta. 2017-ben visszatértek ‘Monuments’ című lemezükkel, mely újabb evolúciós lépcsőfoka a korábban megkezdett útnak.

A 2014-ben alakult, különös nevű, budapesti The Tumor Called Marla egy igen értékes és egyedi csillaga a hazai underground metal színtérnek – már amennyire metal-nak lehet nevezni az általuk játszott, le és behatárolhatatlan fúziós muzsikát.

A koncertek:

Március 14, Temesvár @ Reflektor w/ Untold Faith [RO]
Március 14, Székelyudvarhely @ Fészek Club
Március 16, Déva @ John’s w/ Left Hand Path [RO]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.