September 19, 2013 0

Akadálymentesen látogatható mától a Budai Vigadó

By in Hírek

A Hagyományok Házának is otthont adó Budai Vigadóban Halász János kultúráért felelős államtitkár részvételével átadták az épület felújított irodáit és új felvonóját 2013. szeptember 18-án. Az akadálymentesítést a rendkívüli kormányzati intézkedések keret terhére tavaly biztosított 100 millió forintos támogatás tette lehetővé.

Mától akadálymentesen látogatható a Budai Vigadó színházterme, amely évi több száz előadásnak, programnak ad otthont. A pincétől a II. emeletig közlekedő lift kialakítása, a meglévő mosdóhelyiségek átépítése és a földszinti akadálymentesített mosdó létrehozása 68 millió forintba került. A támogatás fennmaradó részéből és a Hagyományok Háza saját forrásaiból származó 9 millió forintból korszerűsítették a belső tereket, irodákat, megújult a ház elektromos rendszere, biztonságvédelmi eszközöket szereltek fel, és kialakítottak egy új pénztárhelyiséget is.

„Mint ahogy a Hagyományok Háza esetében, a Kultúráért Felelős Államtitkárság a jövőben is kiemelt figyelemmel kíséri háttérintézményei állapotát. Ebből egyrészt a látogatók, másrészt az itt dolgozók profitálhatnak majd, hiszen méltóbb körülmények között végezhetik mindennapi munkájukat” – mondta Halász János kultúráért felelős államtitkár.

Kelemen László, a Hagyományok Háza igazgatója a sajtóbejáráson beszélt az intézmény őszi évadjának programjairól is: jelenleg nyílt hetet tartanak, amely ízelítőt nyújt a házban egész évben zajló munkából. Szeptember 21–22-én programokkal, információs sátorral várják az érdeklődőket a Nemzeti Vágtán és az Évadnyitó Színházi Korzón is. Folytatódik többek között a Fölszállott a páva döntőseit bemutató, valamint a Mesterek és tanítványok elnevezésű sorozatuk, és újra indulnak képzéseik, tanfolyamaik, gyerekfoglalkozásaik is, amelyekre egész évben várják a hagyományos kultúra iránt érdeklődőket. Budapest, 2013. szeptember 18.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sajtó- és Kommunikációs Főosztály)

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.