November 7, 2016 0

Az Erasure lesz Robbie Williams előzenekara

By in Hírek

Az egyik szenzációs hír korunk „Kids”-einek, hogy az angol pop-fenegyerek és entertainer, Robbie „F*cking” Williams 2017-ben ismét turnéra indul – mely hazánkat, valamint a környező Csehországot és Ausztriát is érinti. A másik bombahír már inkább Robbie kortársainak, a mai 40-eseknek szól, hiszen a pop-porond- és mókamester is bevallottan a ’80-as évek szinti-popján szocializálódott. Mr. Williams legújabb, The Heavy Entertainment Show című albumához kapcsolódó turnéján nem kisebb nevet lát vendégül, mint Vince Clarke és Andy Bell duóját, az Erasure-t.

robbiewilliams_koncert

A hírt mind Robbie, mind pedig az Erasure megerősítette rajongói honlapján, így most már bizonyos, hogy egyik gyermekkori kedvence melegít be az ex-Take That szupersztárnak. Az Erasure nem most tesz először eleget ilyen jellegű felkérésnek, hiszen 1987-ben David Bowie és a Duran Duran előtt játszottak előzenekarként, azok Glass Spider valamint The Strange Behaviour nevű turnéján. Igaz, Andy és Vince – Sometimes című slágerével – akkoriban kezdett betörni a poppiacra. Hiába voltak olyan elismert zenei vállalkozások Vince mögött, mint a Depeche Mode vagy a Yazoo, a sikerért újra és újra meg kell küzdeni a showbiz könyörtelen világában.

Igaz, hogy az Erasure stabil rajongói bázissal rendelkezik, mégis szükségük van az olyan jellegű kihívásokra, mint egy-egy fesztivál-fellépés, vagy egy kis előzenekarosdi, hogy három évtizedes múlttal a hátuk mögött se lustuljanak el. Az Erasure azonban korántsem egy a ’80-as évek iránt érzett nosztalgiahullámból élő zenekarok közül, hiszen idén új anyagot rögzítettek, melyből a napokban ízelítőt is adtak rajongóiknak, egy speciális eventen, Birminghamben.

Reméljük, Robbie és rajongói kellő tisztelettel fogadják majd őket a 2017 júniusában induló The Heavy Entertainment Show turnén, hiszen fénykorában Andy Bell is híres/hírhedt volt az őrületig fokozott, jelmez-orgiába fajuló showmankedéséről. Aki kíváncsi rájuk, és szívesen megismerkedne életművükkel, annak ajánljuk a novemberben megjelenő From Moscow To Mars Erasure box setet, mellyel a duó 30 éves életműve előtt tiszteleg a BMG kiadó.

Jegyek Robbie Williams 2017. augusztus 23-ai budapesti koncertjére november 11-től kaphatók a Live Nation oldalán. Csehországban Prága (augusztus 19.), míg Ausztriában Bécs (augusztus 26.) és Klagenfurt (augusztus 29.) ad otthon a koncerteknek.

Janurik János

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.