March 24, 2015 0

2015 Sziget himnusz: Easy As One Two Three

By in Hírek

A 10. születésnapját ünneplő Irie Maffia adja a Sziget Fesztiválköztársaság idei himnuszát. Az Easy As One Two Three című dal a zenekar készülő új lemezére is felkerül, de a youtube-on már meg is hallgatható.

irie_maffia

Évről-évre más, a hazai zenei élvonal egy-egy kedvenc csapata adja a Sziget Fesztiválköztársaság hinnuszát. Bizonyára sokan emlékeznek, hogy tavaly az Ivan and the Parazol Together, előtte való évben pedig a Punnany Massif Szabadon című szerzeményét tűzte zászlajára a Sziget.

„A Szabadság Szigetének korábbi himnuszai is a rendezvény alapértékeivel csengtek egybe, az új szám is mind hangulatában, mind szövegében illeszkedik ebbe a sorba, és visszaadja a Sziget egyedi életérzését, a felhőtlen, szabad együttlét örömét” – nyilatkozta az alapító, Gerendai Károly. Sena, a Maffia frontasszonya szerint az idei himnusz arról szól, hogy szabadjára kell engedni
a dolgokat, az érzelmeket, a gondolatokat, és a zenével fel tudjuk magunkat szabadítani: „A dal szövegében arra utalunk, hogy bármilyen életérzés az, legyen jó vagy rossz, azzal hogy kimondod, szabadjára engeded, s ezzel te is felszabadulsz.”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.