July 31, 2015 0

Ma kezdődik a bukovinai folklórfesztivál

By in Hírek

Népviseletbe öltözöttek felvonulása, ételkóstoló, kiállítás és népzenei koncert is várja az érdeklődőket a július 31-én kezdődő és augusztus 2-áig tartó Bukovinai Találkozások XXVI. Nemzetközi Folklórfesztiválon Bonyhádon.

bukovinai_folklorfesztival

Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnökségi tagja nyelvi, kulturális, viseletbeli és látványbeli színes kavalkádként jellemezte a háromnapos fesztivált. Hozzátette: a bonyhádi programot pénteken Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Zbiegnew Kowalski, a találkozó ötletgazdája nyitja meg. Szombaton mintegy 800 népviseletbe öltözött ember vonul végig az utcán zenével, tánccal és énekkel, majd a szabadtéri színpadon mutatkoznak be a hagyományőrzők.

Az érdeklődők a fesztiválon megkóstolhatják többek között a málét valamint a galuskát, azaz a székely töltött káposztát is, emellett népzenei koncert és kiállítás is színesíti a programokat. A Lengyelországból indult kezdeményezést, Bukovina egykori és mai lakóinak fesztiválját 1990 óta évente rendezik meg Magyarország mellett Romániában, Ukrajnában, Szlovákiában és Lengyelországban.

(Forrás: MTI)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.