July 31, 2015 0

Szombaton kezdődnek a 49. Nyírbátori Zenei Napok

By in Hírek

Fúvószenei találkozó, Strauss- és Edith Piaf-estek, dzsesszkoncert, különleges táncelőadás és éjszakai fürdőzés is szerepel az augusztus 1. és 19. között megrendezendő 49. Nyírbátori Zenei Napok programján.

nyirbatorizeneinapok

A rendezvény nyitóeseménye a szombat délután kezdődő VII. Nyírbátori Fúvóstalálkozó lesz, amelyen az idén harmincöt éves Nyírbátori Koncertfúvószenekar, a Bátor Mazsorett Egyesület, a Miskolc Big Band, a Miskolc Dixieland Jazz Band, a Debrecen Big Band és a pécsi BrassDance lép színpadra a kulturális központban.

Augusztus 2-án, vasárnap az Egri Szimfonikus Zenekar és a Valcer Táncstúdió közös Strauss-estje következik, a koncerten a Strauss-család keringőin és polkáin kívül népszerű operetteket, musical- és filmzene részleteket is hallhat a közönség. Augusztus 8-án este a fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő, Kossuth-díjas Hot Jazz Band koncertjét, augusztus 9-én vasárnap pedig a Szatmárnémeti Filharmonikusok hangversenyét tekintheti meg a közönség a római katolikus templomban.

Augusztus 14-én pénteken éjszakai fürdőzést tartanak a helyi gyógyfürdőben a Bátori Muzsikusok közreműködésével, egy nappal később pedig az ExperiDance Production táncosai és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái közösen mutatják be a Fergeteges – a királyné, a gróf és a cigánylány című zenés táncelőadást. Vasárnap este Nem bánok semmit sem! címmel vacsorával egybekötött Edith Piaf-estet rendeznek a kulturális központban, a világhírű francia énekesnő dalait Horváth Margit és Kazár Ticiána színésznők segítségével idézi fel a Tamás-Combo együttes.

A zenei napok záróhangversenyét augusztus 19-én tartják a református templomban, ahol a Liszt Ferenc Kamarazenekar ad ingyenes koncertet.

(Forrás: MTI)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.