október 21, 2013 0

Magyar produkció nyerte a nizzai rövidfilmfesztivál fődíját

By in Hírek

Nagy Dénes Lágy eső című, magyar-belga koprodukcióban készült kisfilmje nyerte a nizzai rövidfilmfesztivál fődíját. Az október 15. és 20. között, idén 13. alkalommal megrendezett franciaországi seregszemle versenyprogramjában 30 európai országból 83 rövidfilm indult, ezek közül a zsűri a fiatal magyar rendező 28 perces alkotásának ítélte a fődíjat – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Filmunió.

lágy eső

A Lágy esőt a cannes-i fesztivál Rendezők Kéthete programjában láthatta először a nemzetközi közönség. A film korábban elnyerte a Friss hús rövidfilmfesztivál közönségdíját Budapesten, majd a legjobb fikciós film díját a portugáliai Vila do Conde rövidfilmeknek szentelt nemzetközi fesztiválján. Az azonos című Tar Sándor-novella adaptációja egy nevelőotthonban nevelkedett serdülő fiúról szól, aki beleszeret osztálytársnőjébe, és képtelen szerelmét normálisan megvallani. Az amatőr főszereplőkkel forgatott film egy elmaradott kistelepülésen játszódik a mai Magyarországon.
Nagy Dénes a film operatőrével, Dobos Tamással közösen írta a forgatókönyvet. A Lágy eső magyar-belga koprodukcióban készült a Campfilm Production (Budapest) és a Novak Prod (Brüsszel) gyártásában; producerei László Sára, Gerő Marcell és Olivier Dubois. A film elkészültét a Nemzeti Kulturális Alap, a FilmJus Alapítvány, a belga filmalap és a svájci Vevey Ville d’Images Alapítvány is támogatta. ( MTI )

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.