október 16, 2013 0

Liszt-emlékestet szervez a kijevi magyar nagykövetség

By in Hírek, Ku!t ajánló

Liszt Ferenc születésének évfordulója alkalmából a korábbi évek hagyományát követve komolyzenei koncertet szervez Magyarország kijevi nagykövetsége október 22-én az ukrán fővárosban. Az Ukrajnában is népszerű zeneszerző tiszteletére immár harmadik alkalommal szervezett esten idén Balog József zongoraművész lép fel szólókoncerttel Ukrajna Nemzeti Filharmóniájának koncerttermében – tájékoztatta a külképviselet szerdán az MTI-t. Az ukrajnai magyar Liszt-hagyomány népszerűsítése érdekében idén először nemcsak Kijevben, hanem október 20-án a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszkban is fellép a magyar zongoraművész.

liszt_ferenc

A kijevi koncert programjában Liszt-művek és -átiratok szerepelnek, az első részben az áriáké és daloké a főszerep Wagner és Verdi emlékére, a másodikban az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc kap főszerepet.
A nagykövetség Liszt-emlékestjei az elmúlt két évben rendkívül népszerű, magas presztízsű társadalmi események voltak, számos misszióvezető, ukrán cégvezető és prominens társadalmi személy jelent meg a rendszerint teltházas koncerteken. ( MTI )

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.