szeptember 27, 2013 0

Éjszaka is nyitva tartó ingyenes olasz múzeumok a kulturális örökség napján

By in Hírek

Rendkívüli helyszínek ingyenes belépéssel és éjszakába nyúló nyitva tartással várják Olaszországban az európai kulturális örökség napja alkalmából a látogatókat szombaton. A kulturális örökség ünnepén résztvevő helyszíneken este nyolctól éjfélig nem kell fizetni a belépésért.

Rómában többek között a Barberini-palota és a Galleria Borghese képtára, valamint a Museo di Villa Giulia etrszuk gyűjteménye és a Capitoliumi Múzeum tart nyitva éjfélig. Ritka kulturális élményt kínál a francia nagykövetségnek otthont adó Farnese-palota, amely szintén éjfélig várja a látogatókat az olasz fővárosban.
Csatlakozott az európai kulturális kezdeményezéshez a Róma közeli Hadrianus-villa régészeti területe és hasonlóképpen éjszaka is látogathatók lesznek a Nápoly melletti Pompeji és Herculaneum romjai.
A teljes olaszországi programot Trieszttől Nápoly városáig a Corriere della Sera olasz országos napilap közölte (http://www.corriere.it/Pop-up/pdf/pop_pdf.shtml?2013/elenco_eventi_28_settembre_definitivo_ultimo&Una%20notte%20al%20museo%27).

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.